Nieuws

Mundo Deportivo: Cruijff maakt indruk en tekent nieuw contract bij Barcelona

Mundo Deportivo: Cruijff maakt indruk en tekent nieuw contract bij Barcelona

04-06-2022 10:10 Laatste update: 10:11

Jordi Cruijff staat op het punt een verbeterd contract te tekenen bij FC Barcelona. De club is te spreken over de handelswijze van 'de zoon van' en wil de directeur scouting voor langere tijd aan zich verbinden. De duur van de contractverlenging is nog niet bekend. 

Dat schrijft Mundo Deportivo. Cruijff keerde in 2021 terug bij de club waar hij ooit voetbalde als directeur scouting. Diario Sport schreef in maart nog dat Cruijff een nieuwe functie zou krijgen, namelijk als technisch secretaris. De precieze functie van Cruijff is volgens Mundo Deportivo nog niet bekend en ook niet van waarde in Camp Nou: het enige wat telt voor de Catalaanse club is om Cruijff binnenboord te houden. 

Cruijff zorgde dit seizoen samen met directeur voetbalzaken Mateu Alemany en trainer Xavi voor een aantal grote verschuivingen op de transfermarkt. Onder meer Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré werden weggeplukt en Barça eindigde het seizoen sterk. Ook Ferran Torres en Dani Alves kwamen naar Barcelona. Uiteindelijk werden de Blaugranas tweede en werd Champions League-voetbal veiliggesteld voor het volgende seizoen, na een dramatische eerste seizoenshelft. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!