Nieuws

Manchester United-selectie kiest Speler van het Jaar: Ronaldo valt buiten de boot

Manchester United-selectie kiest Speler van het Jaar: Ronaldo valt buiten de boot

03-06-2022 16:01

David de Gea is door zijn teamgenoten van Manchester United verkozen tot Speler van het Jaar. De Spanjaard was één van de grote uitblinkers in een bijzonder matig seizoen voor de Engelse grootmacht.

De verkiezing is enigszins opmerkelijk als er gekeken wordt naar het aantal tegentreffers dat United in het Premier League-seizoen te verwerken kreeg: 57. Dat daarbij De Gea amper blaam trof, is een understatement. Zeven keer werd de Spaanse goalie verkozen tot man van de wedstrijd, net zo vaak als Cristiano Ronaldo.

De Portugese superster bekroont zijn rentree bij The Mancunians zodoende niet met een persoonlijke ereprijs. Ondanks het feit dat hij zich kroonde tot clubtopscorer met achttien treffers, was het niet genoeg voor de individuele titel. De Gea is de langstdienende speler in de selectie van Manchester United. De 31-jarige keeper komt sinds 2011 uit voor de club en speelde tot dusver 487 officiële wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!