Brazilië swingt opnieuw tegen Zuid-Korea: Neymar nadert doelpuntenrecord Pelé

02-06-2022 16:04 Laatste update: 16:25

Brazilië heeft Zuid-Korea over de knie gelegd donderdag. De Gele Kanaries gingen op bezoek in het Seoul World Cup Stadium, en waren een flinke maat te groot voor de ploeg van aanvoerder Heung Min Son: 1-5. Neymar was met twee doelpunten vanaf de penaltystip belangrijk voor de Zuid-Amerikanen.

Brazilië had de nodige Champions League-finalisten in de gelederen, en het was onbekend wie daarvan aan de aftrap zouden verschijnen. Uiteindelijk bleven Alisson becker en Rodrygo de gehele wedstrijd op de bank, Fabinho en Vinícius Júnior vielen in en Casemiro speelde vanaf minuut één. Ajacied Antony zat wegens een blessure nog niet bij de selectie.

Al in de zevende minuut was het raak voor Brazilië. Na een lage voorzet van Alex Sandro toucheerde Fred de bal, waardoor deze bij Richarlison voor de voeten viel. Na een half-uur kwam Zuid-Korea brutaal langszij. Ui-jo Hwang kreeg de bal op de rand van de zestien en vond de linkerhoek.

Het bleek al in de eerste helft dat Alex Sandro het op zijn heupen had, maar in de tweede helft ging hij vrolijk verder. De Juventus-back versierde twee strafschoppen, die een koud kunstje waren voor Neymar. De slotakkoorden waren voor de invallers Philippe Coutinho en Gabriel Jesus, die voor de 1-4 en 1-5 tekenden. Aankomende maandag trekken de Gele Kanaries verder door Azië, door op bezoek te gaan bij Japan.