Nieuws

Genk sorteert voor op ontslag van Van den Brom en stuurt assistent weg

Genk sorteert voor op ontslag van Van den Brom en stuurt assistent weg

25-10-2021 17:52

Niet John van den Brom, maar assistent-trainer Martin Haar is maandag ontslagen bij KRC Genk. De Nederlandse oefenmeester staat al een tijdje onder druk en verliest nu dus zijn steun en toeverlaat.

Dat maakt de Belgische club bekend. Domenico Olivieri en Michel Ribeiro, de overige assistenten van Van den Brom, blijven wel aan en krijgen een belangrijkere rol. Voor Haar is er dus geen plaats meer en Genk zal een opvolger gaan zoeken voor de voormalig trainer van Jong PSV.

Een afscheid van hoofdtrainer Van den Brom lijkt daarmee een kwestie van tijd. Na de pijnlijke 0-3 nederlaag van dit weekend tegen KAA Gent staat Genk op de tiende plaats en dat wordt hem zwaar aangerekend. De afgelopen vijf wedstrijden werden allemaal verloren.

De ploeg werd vorig jaar nog op onderling resultaat tweede en won de Belgische beker, maar dat lijkt de Nederlandse oefenmeester dus niet genoeg krediet te hebben opgeleverd om deze storm te overleven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!