Nieuws

Cambuur heeft Utrecht-talent binnen: 'Heeft het laten zien op het hoogste niveau'

Cambuur heeft Utrecht-talent binnen: 'Heeft het laten zien op het hoogste niveau'

02-06-2022 13:01

De bevestiging is daar: Remco Balk vertrekt op huurbasis naar SC Cambuur. De aanvaller van FC Utrecht kwam in de Domstad voornamelijk als invaller in actie en hoopt in Friesland meer minuten te maken.

Technisch manager is blij met het aantrekken van Balk. "Remco heeft zijn kwaliteiten laten zien op het hoogste niveau en past met zijn opportunisme en diepgang bij hoe wij willen spelen", aldus Booy op de clubsite. "Daarnaast is het een open persoonlijkheid die zich altijd wil verbeteren. Daarvoor bieden wij een uitgelezen podium en daarmee is het voor zowel FC Utrecht als SC Cambuur een win-win situatie."

Balk is een jeugdexponent van FC Groningen en debuteerde daar in 2020/2022. Een week na zijn debuut was de aanvaller de matchwinner in het met 1-0 gewonnen duel met Ajax. Afgelopen zomer maakte Balk de overstap naar FC Utrecht en kwam daar tot 31 duels, twee doelpunten en vijf assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!