Nieuws

Cambuur schudt aan de geldboom: investeerder helpt bij realisatie nieuw stadion

Cambuur schudt aan de geldboom: investeerder helpt bij realisatie nieuw stadion

02-06-2022 12:34 Laatste update: 12:40

SC Cambuur heeft aan de geldboom geschud voor de realisatie van een nieuw stadion. De Friese club mag 3,5 miljoen euro bijschrijven na een investering van een nog onbekend persoon, zo melden de Leeuwarder Courant en Omroep Fryslân.

Het nieuwe Cambuur Stadion moet plaats geven voor zo’n 15.000 toeschouwers en zou over een jaar af moeten zijn. Om het stadion daadwerkelijk te kunnen financieren, zal Cambuur zelf zo’n zes miljoen euro in moeten leggen. Een kapitaalinjectie van 3,5 miljoen is dan ook zeer welkom.

De nog onbekende investeerder heeft voor 2,5 miljoen euro aan certificaten gekocht, waarmee hij zichzelf in de club heeft ingekocht. De certificaten worden aangeboden door Cambuur om geld op te halen voor het nieuwe stadion. Daarnaast wordt er nog één extra miljoen geleend.

Algemeen directeur Ard de Graaf is blij met het nieuws. "Dit is een gigantische stap en dit geeft rust", zegt hij tegen Omrop Fryslân. De Graaf klapt niet uit de school over wie de ondernemer nu precies is, maar het zou om een ondernemer uit ‘het midden van het land’ gaan. Cambuur heeft in totaal nu vier miljoen euro opgehaald. Mocht de grens van zes miljoen niet bereikt worden, wordt het stadion wel gewoon afgebouwd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!