Nieuws

Oekraïne jubelt na emotionele zege: 'Soldaten en normale mensen volgden dit duel'

Oekraïne jubelt na emotionele zege: 'Soldaten en normale mensen volgden dit duel'

01-06-2022 23:12 Laatste update: 23:58

Ruslan Malinovskyi heeft de overwinning van Oekraïne op bezoek bij Schotland (1-3 zege) opgedragen aan het Oekraïense volk. De 29-jarige aanvaller is dankbaar voor alle liefde die het nationale team ontvangt en is vanzelfsprekend blij dat het elftal op koers ligt voor het bereiken van het WK.

Na afloop van het duel staat de Atalanta Bergamo-aanvaller de aanwezige pers te woord. "Allereerst: dank aan alle supporters. Zij hebben ons vooruit gepusht", begint Malinovskyi zijn relaas. "We zijn heel blij dat we hebben gewonnen. Deze overwinning is voor iedereen in Oekraïne. We willen dat het over is en we hopen en bidden dat de oorlog zo snel mogelijk voorbij is."

Er staat meer dan alleen sportieve strijd op het spel. "We spelen niet alleen voor onszelf, we spelen écht voor het hele land. Onze soldaten en normale mensen hebben deze wedstrijd allemaal gevolgd."

Voor Oekraïne wacht nog één horde op weg naar het WK in Qatar. Als op 5 juni met Wales wordt afgerekend is plaatsing voor het eindtoernooi in het Midden-Oosten een feit. "Het wordt tegen Wales denk ik eenzelfde type wedstrijd. Als we ons eigen spel spelen op snelheid, maken we een kans."

Al vanaf het moment dat de nationale ploeg neerstreek in Groot-Brittannië was de emotie voelbaar. "Toen we aankwamen in Schotland voelde we veel liefde van iedereen. We moeten verenigd zijn over deze oorlog en bij elkaar blijven. Er is geen andere mogelijkheid. Als we dit zomaar laten gaan hebben we een probleem voor in de toekomst."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!