Geen EK-titel voor Oranje O17: Frankrijk dodelijk effectief in twee minuten tijd

01-06-2022 19:49

Het is Oranje O17 niet gelukt het EK te winnen. In de finale waren de leeftijdsgenoten van Frankrijk met 1-2 te sterk. Een moment van onoplettendheid kwam de tieners uiteindelijk duur te staan.

Het Israëlische Netanya Stadium was goedgevuld, er zaten naar schatting 8.000 mensen in het stadion om de finale bij te wonen. De openingsfase was voor Les Bleus die diverse malen dichtbij een doelpunt waren. Onder meer het aluminium stond een treffer in de weg. Nederland mocht niet klagen dat er met rust een 0-0 tussenstand op het bord stond.

Na rust was het al snel Jaden Slory die de score opende op fraaie wijze. Tien minuten na rust voorkwam Tristan Kuijsten door goed uit zijn doel te komen de gelijkmaker van de Fransen. Drie minuten later was het toch raak voor Frankrijk. Seal Kumbedi dribbelde naar binnen en pegelde de bal hard in de korte hoek langs de geklopte doelman van Oranje.

Twee minuten later was het opnieuw de rechtsback die scoorde. Hij werd door de Nederlandse defensie volledig over het hoofd gezien, nadat Kuijsten de bal niet goed wist te verwerken. Vogelvrij was het voor Kumbedi een koud kunste om de 1-2 aan te tekenen. Even leek centrale Dean Huijsen (foto boven) in de slotfase nog uit te groeien tot matchwinner door spectaculair raak te koppen, maar hij stond buitenspel.

Frankrijk liep in de slotfase van het duel naar achteren en Nederland wist niet meer tot grote uitgespeelde kansen te komen. Toch was de grootste mogelijkheid nog voor de Fransen. Zodoende eindigde het toernooi in Israël voor Mischa Visser en zijn mannen met een zilveren plak.