Nieuws

Definitief: de deur gaat na 22 jaar Old Trafford dicht voor Lingard

Definitief: de deur gaat na 22 jaar Old Trafford dicht voor Lingard

01-06-2022 17:28

Het vertrek van Jesse Lingard bij Manchester United is officieel bevestigd. Zodoende komt er na 22 jaar een definitief einde aan het avontuur van de Engelsman op Old Trafford.

Het aflopende contract van Lingard wordt niet verlengd, waardoor hij zijn handen vrij heeft voor een nieuwe uitdaging. In de laatste thuiswedstrijd tegen Brentford (3-0 zege) van het seizoen gunde interim-manager Ralf Rangnick de middenvelder geen invalbeurt, wat de Duitser op een woedende reactie van Lingards' broer te staan kwam.

Onder toenmalig manager Louis van Gaal debuteerde Lingardinho in 2014 in de hoofdmacht van The Mancunians. In het seizoen daarop groeide hij uit tot vaste waarde en wist hij de FA Cup te winnen. In 2016 pakte hij nog eens de Community Shield en de EFL Cup met de Engelse grootmacht, waarna hij in 2017 de Europa League ten koste van Ajax won.

'We willen van de gelegenheid gebruik maken om Jesse te bedanken voor alle herinneringen die hij voor ons heeft gecreëerd gedurende de twee decennia dat hij hier was. We wensen hem veel succes toe in de rest van zijn carrière', schrijft de club in het afscheidsbericht op de clubsite.

In totaal kwam Lingard tot 232 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij 35 keer en gaf hij 21 assists. Het is nog niet bekend waar zijn toekomst ligt. Naar verluidt is Newcastle United geïnteresseerd. Die ploeg was afgelopen winter al dicht bij zijn komst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!