Breaking news

Heracles tóch niet in zee met assistent Pep: Twijfels kunnen we niet gebruiken

Heracles tóch niet in zee met assistent Pep: "Twijfels kunnen we niet gebruiken"

01-06-2022 11:46 Laatste update: 11:59

Carlos Vicens wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Heracles Almelo. De 39-jarige assistent van Pep Guardiola bij Manchester City zou per 1 julia aan de slag gaan in Almelo, maar in goed overleg is anders besloten. 

Een krappe maand geleden toverde Heracles Vicens uit de hoge hoed als opvolger van de naar FC Groningen vertrekkende Frank Wormuth. Tegen de verwachtingen moest Heracles zich via de play-offs verzekeren van nog een jaar Eredivisie, maar slaagde daar niet in. Uiteindelijke promovendus Excelsior bleek een maatje te groot.

Nu Heracles zich op moet gaan maken voor minimaal één seizoen Keuken Kampioen Divisie, liggen de kaarten anders. Er is 'gezamenlijk besloten' om niet met elkaar in zee te gaan, meldt de club. "Wij hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de ontstane situatie na de degradatie van de club. Van beide kanten voelden we twijfels en twijfels kunnen we niet gebruiken", aldus kersvers technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

"We moeten alles op alles zetten om Heracles Almelo te laten terugkeren naar de Eredivisie en daar hebben we alle focus voor nodig", vervolgt Hoogma. "Daarnaast kreeg Carlos de mogelijkheid om weer terug te keren naar Manchester City en dat willen wij hem niet ontnemen."

Het is nog onbekend wie wél voor de groep zal staan bij Heracles komend seizoen. Binnenkort begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het tweede niveau van Nederland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!