Nieuws

Bale neemt afscheid met open brief: 'Al mijn dromen zijn uitgekomen'

Bale neemt afscheid met open brief: 'Al mijn dromen zijn uitgekomen'

01-06-2022 11:37

De kogel is definitief door de kerk: Gareth Bale verlaat Real Madrid. De aanvaller laat middels een open brief weten dat er een einde komt aan zijn spraakmakende tijd bij de kersverse Champions League-winnaar.

'Ik wil mijn teamgenoten, managers, staf en de fans die mij gesteund hebben enorm bedanken', begint Bale. 'Ik kan nu terugkijken, reflecteren en in alle eerlijkheid zeggen dat al mijn dromen uit zijn gekomen.'

Negen jaar geleden kwam Bale voor 101 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Dat was destijds een transferrecord. 'Het was een geweldige ervaring. Ik zal het nooit vergeten. Het was een eer. HALA MADRID!'

Bale speelde maar liefst 250 duels voor de Madrilenen. Daarin was de aanvaller goed voor 106 goals en 67 assists. Daarnaast won hij onder meer vijf Champions Leagues en scoorde in twee finales.

Door veel blessureleed en zijn soms opmerkelijke gedrag moest Bale het vaak ontgelden bij de fans van Real. Toch kijkt de aanvaller terug op een mooie tijd in de Spaanse hoofdstad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!