Nieuws

Pato verkoos AC Milan boven Ajax: 'Heb je met ze op de PlayStation gespeeld?'

Pato verkoos AC Milan boven Ajax: 'Heb je met ze op de PlayStation gespeeld?'

01-06-2022 07:22

Alexandre Pato stond als tiener in de belangstelling van Ajax. De moeite van de Amsterdammers om de jonge Braziliaan naar de Johan Cruijff Arena te halen bleek tevergeefs, want Pato verkaste naar zijn 'droomclub' AC Milan.

In 2006 speelde Pato zich in de kijker bij verschillende Europese topclubs, nadat hij als tiener met Internacional het sterrenensemble van FC Barcelona versloeg in de finale van het WK voor clubteams. "Ik kon daarna naar Barça, Ajax en Real Madrid. Waarom dan AC Milan? Heb je weleens met ze op de PlayStation gespeeld? Ze waren onwerkelijk! Kaká, Seedorf, Pirlo, Maldini, Nesta, Gattuso, Shevchenko. En O Fenômeno, de echte Ronaldo. Ik moest met hem spelen. Wat een opstelling. Milan was toen hét team en had net de Champions League gewonnen", zegt hij tegenover The Players' Tribune.

"Ik had zoiets van: wanneer gaat de eerste vlucht?", vervolgt Pato. De inmiddels 32-jarige Braziliaan had zijn aankomst echter anders voorgesteld. "Ik had een oogcontrole tijdens de medische testen en ik drukte met mijn handpalm te hard op mijn linkeroog. Toen ik hem weer open deed kon ik nauwelijks nog zien. Ik kreeg oogdruppels, maar ik verliet de kamer bijna blind. En wie stond daar te wachten? De grote Carlo Ancelotti. Hij zei: Tutto bene? Ik zei dat alles goed was, maar kon hem nauwelijks zien. Ik heb een foto met hem, waarop mijn ogen praktisch dicht zijn, haha."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!