Nieuws

Van Wonderen haalt herinneringen op bij nieuwe club: 'Was mooi om hier te spelen'

Van Wonderen haalt herinneringen op bij nieuwe club: 'Was mooi om hier te spelen'

31-05-2022 22:38 Laatste update: 22:57

Kees van Wonderen staat volgend seizoen aan het roer bij SC Heerenveen en had tijdens zijn profcarrière de grootste moeite met de Friese club. De trainer speelde tussen 1996 en 2004 bij Feyenoord en herinnert zich een stugge ploeg die topclubs de stuipen op het lijf joeg in het Abe Lenstra Stadion. 

"Het was mooi om hier te spelen, maar ook echt hartstikke moeilijk", zegt Van Wonderen, die niet kan wachten om aan de slag te gaan, tegenover De Telegraaf. "Daar wil je het liefst naar terug, omdat dát me ook nog zo op het netvlies staat. Maar dan praat je over tijden met een begroting van pak ’m beet 30 miljoen euro. Heerenveen was toen een club die in staat was om de Champions League-plaatsen mee te strijden."

Van Wonderen hield in 2002 de UEFA Cup omhoog met Pierre van Hooijdonk en de trainer kreeg bijna de kans om met diens zoon Sydney aan de slag te gaan. De spits lijkt echter terug te keren naar werkgever Bologna. "Hij keert in eerste instantie terug naar Bologna en dan is het afwachten wat er kan en wat alle partijen willen", geeft de trainer toe. "Ik begreep dat we met name van Bologna afhankelijk zullen zijn, maar Ferry de Haan (technisch directeur, red.) zal daar zeker mee bezig zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!