Transfernieuws

Sparta heeft beet: Canadees international komt over van FC Eindhoven

Sparta heeft beet: Canadees international komt over van FC Eindhoven

31-05-2022 22:06 Laatste update: 09-06-2022 13:52

Sparta heeft Charles-Andreas Brym van FC Eindhoven overgenomen. De 23-jarige Canadees international tekent een contract voor drie seizoenen in Rotterdam, werd dinsdagavond bekend. 

Sparta wist in de laatste vier eredivisieduels tien punten te vergaren en dwong op zeer knappe wijze lijfsbehoud af op het hoogste niveau. Brym lag nog tot 2023 vast in Eindhoven en over het betaalde bedrag is nog niets bekend. "Hij stond langer op onze radar en we hebben hem het afgelopen seizoen goed gevolgd. In de laatste periode deden wij dat heel intensief", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubwebsite. "We zijn overtuigd an zijn kwaliteiten. Hij was een belangrijke speler bij het goed presterende FC Eindhoven en geloven dat hij de stap naar de Eredivisie kan zetten."

Brym toonde zich van zijn goede kant in Eindhoven en scoorde negen keer in 31 optredens. Daarnaast gaf de Canadees ook één assist. "Als multifunctionele aanvaller die nog veel potentie heeft om zich verder te ontwikkelen, wisten we dat er veel clubs waren die interesse in hem hadden. We zijn blij dat zijn keuze op Sparta gevallen is en kijken hem naar uit hem hier te verwelkomen", besluit Nijkamp. Brym speelde tot nu ook zes interlands voor de nationale ploeg van Canada. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!