Nieuws

'Ex-Ajacied voert gesprekken met Leeds United, droomtransfer naar PL lonkt'

'Ex-Ajacied voert gesprekken met Leeds United, droomtransfer naar PL lonkt'

31-05-2022 20:28

Rasmus Kristensen kan een mooie stap maken naar de Premier League. De verdediger van Red Bull Salzburg staat in de belangstelling van Leeds United, waar hij de rechtbackpositie zal moeten versterken.

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde sportjournalist Fabrizio Romano. Naar verluidt zou Leeds een openingsbod klaar hebben liggen. De gesprekken zijn in een gevorderd stadium, waardoor Kristensen volgend jaar mogelijk in de Premier League kan spelen. Volgens Romano zijn de persoonlijke eisen van de voormalig Ajacied geen probleem voor de voetbalclub uit Leeds. Brenden Aaronson werd onlangs voor 30 miljoen euro aangetrokken door Salzburg, waardoor een overstap goed uit lijkt te komen voor Kristensen.

De 24-jarige Deen speelde twee seizoenen in Amsterdam. Hij kwam 29 keer in actie voor Ajax, waarin hij één keer scoorde en drie assists leverde. Zijn enige doelpunt in Amsterdamse dienst maakte Kristensen in de bekerfinale van 2019, hij schoot toen de 0-4 op het scorebord. De rechtsback kon in zijn periode bij Ajax nooit echt overtuigen, waarna hij in de zomer van 2019 naar Salzburg verkaste.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!