Nieuws

Cerny verheugt zich op rentree bij Tsjechië: 'Bereid om elke rol te vervullen'

Cerny verheugt zich op rentree bij Tsjechië: 'Bereid om elke rol te vervullen'

31-05-2022 19:03 Laatste update: 19:07

Vaclav Cerny kijkt uit naar zijn rentree in de nationale ploeg van Tsjechië. De aanvaller van FC Twente speelde in 2020 twee interlands, maar werd mede door een zware blessure de afgelopen periode niet opgeroepen.

"Ik ben gewoon blij er weer bij te zitten", laat Cerny optekenen door Voetbal International. "Mijn gevoel is positief. Het is een mooie afsluiter van het seizoen. Ik kijk er al twee weken naar uit." De aanvaller van FC Twente heeft er geen probleem mee als hij door de bondscoach ingezet wordt op de backpositie. "Ik ben bereid om elke rol te vervullen die nodig is. Ik wil me graag aanpassen."

Cerny liep halverwege januari 2021 in een thuiswedstrijd van FC Twente tegen zijn oude club Ajax een zware knieblessure op. Een zwaar revalidatieproces volgde. "Het was een moeilijk jaar voor mij om terug te komen. Maar zowel voor mij als voor de club is het seizoen goed verlopen. Ik zit vol energie en kracht. Ik voel me goed. Ik kijk na zo'n zware blessure er echt naar uit om weer op het veld te staan", aldus de aanvaller van FC Twente.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!