Exclusive

Wanneer en tegen wie speelt PSV in de play-offs van de Champions League?

Wanneer en tegen wie speelt PSV in de play-offs van de Champions League?

23-08-2022 16:19 Laatste update: 15-08-2022 13:30
7

PSV moet na het 2-2 gelijkspel uit bij Rangers FC thuis winnen, dan plaatsen de Eindhovenaren zich voor de groepfase van de Champions League. Wanneer speelt de ploeg van Ruud van Nistelrooy en tegen wie moeten ze? 

Er volgt nog één wedstrijd voor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League: de return in de play-offs. PSV speelde vorige week 2-2 gelijk op Ibrox, waardoor de Eindhovenaren zich bij een overwinning in het Philips Stadion plaatsen voor het miljardenbal.

Speelschema PSV

Voor de Eindhovenaren begon het Europese seizoen op 2 augustus. PSV speelde uit bij AS Monaco en speelde daar met 1-1 gelijk. Op 9 augustus speelde de Eredivisie-grootmacht de return. Na verlenging won de ploeg van Ruud van Nistelrooy met 3-2 in het Philips Stadion, waardoor de Eindhovenaren nog één ronde moeten overleven: de play-offs. Wie PSV treft is bekend. De loting voor die ronde vond plaats op 1 augustus. Het eerste duel van de play-offs werd op 16 augustus afgewerkt. De return zal definitief bepalen of PSV zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Deze staat op 24 augustus op het programma. Als de ploeg van Ruud van Nistelrooy ook deze ronde overleeft, wacht de groepsfase van de Champions League en kunnen de Brabanders de nodige miljoenen bijschrijven.

Tegenstander PSV

Op 1 augustus vond de loting voor de play-offs al plaats. PSV werd daarin gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen Union Sint-Gillis en Rangers FC. Uiteindelijk werd dat de Schotse grootmacht. De mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst schakelden de Belgische stuntploeg uit door in eigen huis met 3-0 te winnen na een 2-0 verlies in België. Nadat Rangers door de verloren Europa League-finale een direct Champions League-ticket op een haar na miste, lonkt nu alsnog deelname aan het miljardenbal. Het duel op 16 augustus eindigde in een 2-2 gelijkspel in Schotland. Dinsdag 24 augustus om 21.00 uur wordt de return afgewerkt.  

Schema PSV

Derde voorronde: 18 juli (loting), 2 augustus (heenduel), 9 augustus (return)
Play-offs: 1 augustus (loting), 16 augustus (heenduel), 24 augustus (return)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!