Nieuws

Ajax-talent: 'Soms moet je een stap omlaag doen om er twee vooruit te zetten'

Ajax-talent: 'Soms moet je een stap omlaag doen om er twee vooruit te zetten'

31-05-2022 14:33 Laatste update: 16:07

Enric Llansana gaat een spannende zomer tegemoet. Naar verluidt staat de 21-jarige verdediger in de belangstelling van diverse clubs. De Spanjaard geeft aan het liefst in Amsterdam te blijven, alhoewel hij eerst de plannen van de nieuwe trainer Alfred Schreuder wil horen.

Inmiddels staat de teller voor Llansana op meer dan zestig wedstrijden voor Jong Ajax. Hij wacht echter nog altijd op zijn definitieve doorbraak in het vlaggenschip van de hoofdstedelingen. "Ik ben nu 21 en heb ook mijn doelstellingen", vertelt de mandekker aan Ajax Life. "Dit is wel een leeftijd om aan spelen toe te komen op Eredivisieniveau."

Het liefst blijft de verdediger, bezig aan zijn elfde jaargang in Noord-Holland, actief in het rood witte shirt van de Amsterdammers. 'Ik moet eerst afwachten wat de plannen van de nieuwe trainer (Alfred Schreuder, red.) zijn. Ik merk dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Ik ben volwassener geworden, heb dit seizoen op meerdere vlakken stappen gemaakt", doelt hij op zijn ervaring in de Keuken Kampioen Divisie.

"In een ideale wereld speel ik volgend seizoen in het eerste van Ajax. Dat is mijn droom. Maar als ik straks van de nieuwe trainer te horen krijg dat er geen plaats is voor mij in de A-selectie en ik krijg tegelijkertijd een aanbieding van een goede Eredivisieclub, dan wordt dat een hele moeilijke beslissing", legt hij uit.

Op nog een jaar bij Jong Ajax zit Llansana naar eigen zeggen 'niet te wachten'. "Ajax is en blijft mijn club, ik ben niet iemand die zomaar weggaat. Ik ben een speler in ontwikkeling en streef een topcarrière na. Als je één stapje omlaag moet zetten om er volgens weer twee omhoog te doen, dan doe je dat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!