Nieuws

Blijdschap bij debutant: 'Kan moeilijk gaan schreeuwen als Van Gaal me belt'

Blijdschap bij debutant: 'Kan moeilijk gaan schreeuwen als Van Gaal me belt'

31-05-2022 12:19

Jerdy Schouten is voor het eerst bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Bologna FC geeft eerlijk toe dat het nog wel even wennen is, maar geeft aan het gewend te zijn stap voor stap op een hoger niveau te spelen.

Voor Schouten kwam een droom in vervulling met zijn definitieve uitverkiezing voor Oranje. De 25-jarige spelverdeler mag zodoende in de aankomende vier Nations League-wedstrijden hopen op zijn debuut voor zijn vaderland. "Ja natuurlijk is het wennen", reageert hij bij ESPN. "Het is überhaupt de eerste keer dat ik voor het Nederlands elftal uit mag komen, want ik ben nooit voor de jeugdelftallen geselecteerd. Het is wel even wennen, ja", benadrukt de goedlachse oud-speler van Excelsior.

Toch ziet Schouten een parallel met 2019 toen hij koos voor een avontuur naar de Serie A. "Het enige vergelijkbare is dat ik in een team kom vol nieuwe jongens die ik nog niet kende. Ik ben gewend om elke keer naar een hoger niveau te gaan en een stapje hoger te gaan. Dat is dit weer."

Tot slot krijgt de twintiger uit Hellevoetsluis de vraag waar hij zich bevond op het moment dat Louis van Gaal hem belde met het goede nieuws. "Ik was in de auto, onderweg naar Nederland. Ik kreeg eerst een appje, toen heb ik mijn vriendin maar even laten rijden en ben ik ernaast gaan zitten. Ik was eerst rustig natuurlijk, want ik kan natuurlijk moeilijk gaan schreeuwen als hij (Van Gaal, red.) me belt. Daarna heb ik wel even een schreeuw van blijdschap gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!