Nieuws

Done deal: PSG licht koopoptie op Portugees toptalent en betaalt 40 miljoen euro

Done deal: PSG licht koopoptie op Portugees toptalent en betaalt 40 miljoen euro

31-05-2022 10:54

Paris Saint-Germain heeft de definitieve transfer van Nuno Mendes wereldkundig gemaakt. De linksback werd afgelopen seizoen al gehuurd van Sporting Portugal. De Franse grootmacht heeft besloten de koopoptie in de huurovereenkomst te lichten.

Maandag kondigde transfergoeroe Fabrizio Romano al aan dat de deal in de maak was en nu hebben de Parijzenaren dit nieuws via de officiële kanalen bevestigd. Met de overgang is een transfersom van veertig miljoen euro. De talentvolle verdediger zet zijn handtekening onder een contract dat tot medio 2026 loopt.

Mendes behoorde dit seizoen tot één van de betere spelers bij PSG, ondanks zijn prille leeftijd (19). De jongeling werd tot beste linksback van de Ligue 1 verkozen en kwam tot dusver in 37 officiële wedstrijden in actie namens de steenrijke kampioen van Frankrijk. Daarbij debuteerde hij al in maart 2021 voor het Portugese nationale elftal. Inmiddels staat de teller voor Mendes op dertien interlands.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!