Nieuws

Engelse media fileren Manchester United: 'Zijn optreden is geen cijfer waard'

Engelse media fileren Manchester United: 'Zijn optreden is geen cijfer waard'

25-10-2021 10:26

Manchester United leed zondagmiddag een van de pijnlijkste nederlagen uit de clubgeschiedenis, door thuis met 0-5 onderuit te gaan tegen aartsrivaal Liverpool FC. De Engelse pers laat geen spaan heel van de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer. 

Doelman David de Gea is de enige United-speler die er bij sommige media vanaf komt. Volgens The Guardian was de Spanjaard 'de enige die nog een beetje zijn werk deed'. De defensie van The Red Devils worden genadeloos aangepakt, met Harry Maguire voorop. 'Een jongetje tegen de mannen van Liverpool', schrijft de omroep, die Paul Pogba na zijn rode kaart binnen een kwartier ook allesbehalve spaart.

'Na het optreden van Manchester United in de eerste helft moest je wel iets heel bijzonders doen om de negatieve spotlights over te nemen van je teamgenoten, maar Pogba slaagde erin', schrijft The Guardian cynisch. Sky Sports spreekt van 'een absolute horrorshow', met Maguire als hoofdrolspeler. 'De aanvoerder is zelf totaal niet in vorm en slaagt er ook niet in om de spelers om hem heen goed te organiseren. Hij moet nu echt verantwoordelijkheid nemen.'

The Manchester Evening News komt het scherpst uit de hoek richting Maguire. De Noord-Engelse krant beoordeelde de verdediger met het cijfer 0. 'Zijn optreden was eigenlijk geen cijfer waard. Hij moet onderhand bovenaan staan op de assistranglijst, voor de tegenstander welteverstaan. Hij is een wandelende ramp die schuldig is aan zowat iedere tegentreffer.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!