Nieuws

Van Hooijdonk over langer Heerenveen-verblijf: 'Wil slagen bij Bologna'

Van Hooijdonk over langer Heerenveen-verblijf: 'Wil slagen bij Bologna'

31-05-2022 10:34 Laatste update: 10:35

Sydney van Hooijdonk beleefde een succesvol half jaar in dienst van sc Heerenveen. De 22-jarige spits droomt er echter nog altijd van om te slagen bij zijn eigenlijke werkgever Bologna FC.

In 2021 verkaste de aanvaller van NAC Breda naar de Serie A-club. Nadat hij in de eerste seizoenshelft amper in actie kwam, besloot hij zijn geluk op huurbasis bij de Friese formatie te beproeven. In vijftien wedstrijden was het zeven keer raak. Mede dankzij de productie van Van Hooijdonk wist Heerenveen de play-offs te bereiken, waarin AZ uiteindelijk te sterk was.

"Voordat ik naar SC Heerenveen kwam, had ik een ideaal plaatje in mijn hoofd: spelen, scoren en daarmee belangrijk zijn voor het team", zegt hij tegen Voetbal International. "Als je dan nu de balans opmaakt is dat ideale scenario eigenlijk wel uitgekomen, ook voor het team en de club als geheel."

Een langer verblijf bij de nummer acht van de Eredivisie sluit Van Hooijdonk dan ook niet bij voorbaat uit. "Ferry de Haan (technisch manager, red.) heeft dat inderdaad bij me aangegeven. Ik heb gezegd dat het voor mij zeker een optie is, maar dat ik eerst met Bologna rond de tafel wil. Ik ga er in elk geval van uit dat ik de voorbereiding in Italië start", vervolgt de rechtspoot tegenover het weekblad.

Eén en ander hangt af van de plannen van Sinisa Mihajlovic met hem. Van Hooijdonk geeft aan nog niet te weten wat hem volgend seizoen te wachten staat. "Stel: ze willen me verhuren, dan kan ik me ook voorstellen dat ze dat graag deze keer binnen Italië doen. Uiteindelijk wil ik slagen bij Bologna. De Italiaanse droom staat als een paal boven water, dus we gaan doen wat voor beide partijen het beste is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!