Nieuws

ADO Den Haag baalt: 'Misschien zijn we te veel meegegaan in de euforie'

ADO Den Haag baalt: 'Misschien zijn we te veel meegegaan in de euforie'

31-05-2022 07:22

Twee dagen na het mislopen van promotie naar de Eredivisie is de teleurstelling in Den Haag nog altijd groot. Algemeen directeur Edwin Reijntjes was ervan overtuigd dat ADO Den Haag zou promoveren, maar het eindigde in een debacle.

ADO verloor in het Cars Jeans Stadion na penalty's van Excelsior, waardoor de Hagenaren promotie naar de Eredivisie misliepen. "Misschien zijn we te veel meegegaan in de euforie", laat Reijntjes optekenen door het Algemeen Dagblad. "We hadden het stadion drie keer kunnen uitverkopen, de belangstelling was waanzinnig. We waren voorbereid op een pitch invasion, maar hadden dat besproken als iets positiefs. Iets wat we niet zouden kunnen tegenhouden. We hadden er rekening mee gehouden in de festiviteiten na afloop. Alleen hadden we geen veldbestorming verwacht als we zouden verliezen.''


Reijntjes laat weten dat de nieuwe eigenaar van ADO, Bolt Football Holdings, erg gechoqueerd is van de teleurstellende promotiedag. Hij was ervan overtuigd dat de Hagenaren volgend seizoen te bewonderen zouden zijn in de Eredivisie. "Hij was in shock. Natuurlijk hebben we de afgelopen weken over meerdere scenario's gesproken. Beleidsmatig hadden we er zeker rekening mee gehouden dat we niet zouden promoveren. Maar dat dit zou gebeuren, hadden we niet verwacht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!