Nieuws

Dijkhuizen opgelucht: 'We zijn blij er zonder kleerscheuren uit te zijn gekomen'

Dijkhuizen opgelucht: 'We zijn blij er zonder kleerscheuren uit te zijn gekomen'

31-05-2022 07:08 Laatste update: 07:08

Marinus Dijkhuizen is opgelucht dat Excelsior en zijn supporters zondag zonder grote verwondingen uit Den Haag zijn gekomen. Gedurende het duel om promotie naar de Eredivisie ontstond er een grimmig sfeertje in het Cars Jeans Stadion. Nadat de Rotterdammers de penaltyserie wonnen van ADO Den Haag, moest de ploeg van Dijkhuizen vluchten naar de catacomben.

"Mijn spelers hebben het niet zo erg beleefd als ik, omdat ik meer tijd had om rond te kijken", vertelt Dijkhuizen in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb een paar keer tegen de vierde man gezegd dat ze moesten staken. Of scheidsrechter Makkelie dat had moeten doen? Dat vind ik moeilijk, want degenen die erover gaan kijken naar elkaar en ik snap dat de belangen groot zijn. Maar het was voor ons soms heel intimiderend, heel beangstigend."

Dijkhuizen dacht ook voortdurend aan de Excelsior-aanhang. "Het is heel triest. Mijn broer stond in het uitvak. De stewards gaan niemand tegenhouden, maar ik vind het onbegrijpelijk dat de ME er niet tussen is gaan staan toen de mensen al over de boarding dreigden te komen."

"De mensen van de beveiliging van ADO boden binnen ook hun excuses aan. Het is aan de KNVB daar eventueel daar iets aan te doen, niet aan ons. We zijn blij er zonder kleerscheuren uit te zijn gekomen en hebben ons eigen feestje nog in de gang en kleedkamer gevierd en later met de fans in het stadion", besluit Dijkhuizen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!