Nieuws

'Schalke licht koopoptie Itakura niet, oud-Eredivisiespeler nog niet op de radar'

'Schalke licht koopoptie Itakura niet, oud-Eredivisiespeler nog niet op de radar'

30-05-2022 23:00

Schalke 04 is niet van plan om Ko Itakura definitief over te nemen van Manchester City. De kersverse promovendus is volgend jaar weer te bewonderen in de Bundesliga, maar heeft niet de financiële middelen om de Japanner aan de selectie toe te kunnen voegen.

Met dat nieuws komt SPORT 1 naar buiten. Schalke had een koopoptie afgedwongen van zes miljoen euro, maar kan hier niet aan voldoen. De club is maar al te zuinig met het geld, en wil liever geen grove uitgaven doen. Itakura, die we in Nederland kennen van zijn tijd bij FC Groningen, heeft een uitstekend seizoen achter de rug en valt sportief gezien dus wel goed in de smaak.

Ook Pelle van Amersfoort hoeft (nog) niet te rekenen op een belletje vanuit Gelsenkirchen, weet VP. De oud-verdediger van sc Heerenveen geniet de belangstelling van Schalke. Het is naar verluidt eerst zaak om spelers van de hand te doen, voordat er daadwerkelijk kan worden gedacht aan het aantrekken van spelers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!