Nieuws

'Technisch VVV-manager Janssen is 'gecharmeerd' van oud Utrecht-collega'

'Technisch VVV-manager Janssen is 'gecharmeerd' van oud Utrecht-collega'

30-05-2022 18:04 Laatste update: 18:30

Rick Kruys wordt genoemd als opvolger van Jos Luhukay bij VVV-Venlo. De Limburgers zijn sinds maandag op zoek naar een nieuwe trainer, omdat de 58-jarige trainer vandaag afscheid nam. Kersvers technisch manager Willem Janssen ziet het wel zitten in zijn voormalig trainer, weet Voetbal International.

Luhukay vertrok bij VVV omdat hij het aan de stok had met meerdere collega’s. De Limburgse club zou te weinig openstaan voor andermans ideeën, waardoor er een aantal keer werd gebotst met spelers, stafleden en medewerkers van de jeugdopleiding. Dat maakte het volgens de Limburger zinloos om verder te gaan in De Koel.

Janssen, die vorig seizoen nog de aanvoerdersband droeg bij FC Utrecht, kan gelijk aan de bak in zijn nieuwe functie. Het aanstellen van een nieuwe hoofdcoach wordt één van zijn eerste projecten, en de kans is groot dat hij bij Kruys aanklopt.

De samenwerking tussen Janssen en Kruys beviel eerstgenoemde goed. De 37-jarige trainer nam vorig jaar het stokje over van de ontslagen René Hake, maar ziet nu dat Henk Fraser zijn functie als trainer van de Domstedelingen overneemt. Kruys zou een klus als hoofdtrainer zien zitten, en past in het profiel van de Venloënaren, die een jonge, moderne keuzeheer willen strikken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!