Nieuws

Chiellini onderweg naar VS: MLS-club wacht op groen licht van verdediger

Chiellini onderweg naar VS: MLS-club wacht op groen licht van verdediger

30-05-2022 15:18
2

Giorgio Chiellini zit dicht tegen een vertrek naar de Verenigde Staten aan. Los Angeles FC is bijna rond met de 37-jarige vedette en wacht op groen licht van de Italiaan.

De koploper van de Western Conference wacht met smart op de verdediger. "Ik heb zin in een nieuwe ervaring", zegt Chiellini in gesprek met La Gazetta dello Sport. "Ook op persoonlijk vlak. Ik ben hier alléén als voetballer klaar", zegt de vedette over Turijn en Juventus. "Turijn blijft mijn thuis."

De 37-jarige is al uitgespeeld bij Juventus en besluit zijn interlandcarrière op woensdag: dan komt Chiellini nog één keer in actie voor Italië in het duel met Argentinië, wanneer beide landen om de Maradona Cup strijden. "Ik vind het een eer om in het bijzijn van een legende als Lionel Messi afscheid te kunnen nemen. Ik heb vaak tegen hem gespeeld en vaak ging het goed. Maar je moet tegen hem ook een beetje geluk hebben", besluit Chiellini.

Chiellini kwam in 2005 bij Juventus terecht na een goede periode bij Fiorentina. Dit seizoen speelde Chiellini 21 wedstrijden in de Serie A en moest de vedette wegens blessureleed sommige wedstrijden laten schieten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!