Nieuws

Suárez opnieuw aan Ajax gelinkt: 'Niet slim als ik daar uitspraken over ga doen'

Suárez opnieuw aan Ajax gelinkt: 'Niet slim als ik daar uitspraken over ga doen'

30-05-2022 14:18
2

Adrie Koster wil niet ingaan op de geruchten over een eventuele terugkeer van Luis Suárez naar Ajax. De adviseur van de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers wil wel ingaan op de voetballende kwaliteiten van de Uruguayaan.

Onlangs maakte Suárez kenbaar na afloop van dit seizoen bij Atlético Madrid te vertrekken. Bij de afscheidsaankondiging gaf de spits aan het liefst in Europa actief te willen blijven. Daardoor kwamen de speculaties over een eventuele terugkeer naar Ajax - waar hij in het verleden uiterst succesvol was - op gang. "Het lijkt me niet slim als ik daar uitspraken over ga doen", reageert Koster op de vermeende interesse van de landskampioen bij RTL Nieuws.

In de tijd dat Koster als interim-trainer aan het roer stond bij Ajax, werkte hij al samen met de aanvaller. ''Het belangrijkste aan hem is zijn mentaliteit", zegt de Zeeuw. "Als hij een interland had in Uruguay, dan kwam hij soms op zaterdag pas terug en moest hij zondag alweer bij ons spelen. Dan stond hij er gewoon en liet hij zien wat hij kon."

Het is niet duidelijk of Ajax Suárez überhaupt kan betalen. Bij FC Barcelona toucheerde de goalgetter 22 miljoen euro op jaarbasis. Naar verluidt verdiende hij 'slechts' 6 miljoen euro per jaar bij Los Rojiblancos. De Amsterdammers betalen doorgaans niet dergelijke salarissen. Daley Blind en Dusan Tadic zijn de grootverdieners bij de hoofdstedelingen. Zij zouden tussen de 3 en 5 miljoen euro per jaar verdienen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!