Groningen verslaat AZ: wondergoal van Ngonge hoogtepunt bij tweede overwinning

24-10-2021 21:56

FC Groningen heeft de tiende speelronde van de Eredivisie afgesloten met de tweede zege van het seizoen. Een wereldgoal van Cyril Ngonge zette de ploeg van Danny Buijs op het goede spoor tegen AZ: 2-0.

AZ leek te smaak te pakken te hebben na vijf opeenvolgende overwinningen, maar werd zondagavond met beide benen op de grond gezet in Groningen. Ngonge gaf na twintig minuten kleur aan een matige eerste helft: met een acrobatische hakbal, in de geest van Rafael van der Vaart en Willy Carbo, zette de Belg zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft moest AZ op zoek naar de gelijkmaker, maar trainer Pascal Jansen kwam bedrogen uit: de Alkmaarders creëerden drie dagen na de Conference League-zege op CFR Cluj bar weinig. En dat terwijl er vorige week nog met overtuigende cijfers werd gewonnen van nummer drie FC Utrecht (5-1).

Een goal van Michael de Leeuw in de 71ste minuut brak het verzet van AZ. Met een fraaie lob passeerde de Groningen-aanvaller doelman Peter Vindahl. Het wanhoopsoffensief van AZ mocht vervolgens geen naam meer hebben. Door de overwinning klimt Groningen naar de vijftiende plaats in de Eredivisie. AZ blijft de nummer elf.