Reactie

Ten Hag keurt Ajax-spandoek over PSV af:  Ik houd niet van beledigende teksten

Ten Hag keurt Ajax-spandoek over PSV af: "Ik houd niet van beledigende teksten"

24-10-2021 21:50

Erik ten Hag is niet te spreken over het spandoek dat voor aanvang van de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV (5-0) werd ontrold door de F-Side: daarop was de tekst 'Brainfart Aidshoven' te zien.

Het spandoek deed veel stof opwaaien. "Ik houd niet van beledigende teksten. We hebben vorige week in Nijmegen gezien waartoe het mogelijk kan leiden", doelt Ten Hag op de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse van vorige week, toen de tekst 'Pure Haat' op een spandoek werd gezet. Na de wedstrijd volgde er een geweldsexplosie.

"Ik houd me er verre van", zegt Ten Hag over het Ajax-spandoek. Het is de vraag hoe de tekst door de ballotagecommissie is gekomen. "Natuurlijk is het elkaar een beetje uitdagen, en dat mag ook, maar ergens zijn er grenzen. Daarmee zeg ik niet of dit over de grens is, ik moet het nog even goed op me laten inwerken. Het is aan de totale voetballerij."

Ajax Life, het officiële account van de Supportersvereniging Ajax, keurde het spandoek ook af. 'Wij zien ook een zekere tekst in het spandoek. Het mag duidelijk zijn dat die wat ons betreft ook achterwege had moeten blijven', klonk het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!