Nieuws

Dijkhuizen beleeft angstig moment: Hij keek me aan, ik vond het beangstigend

Dijkhuizen beleeft angstig moment: "Hij keek me aan, ik vond het beangstigend"

29-05-2022 23:51 Laatste update: 23:53

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kan zijn geluk niet op na het duel tussen ADO Den Haag en Excelsior, dat hem promotie opleverde. Toch was het niet altijd even leuk in het Cars Jeans Stadion.

Excelsior trok aan het langste eind na strafschoppen, waardoor het haar wedstrijden volgend jaar weer in de Eredivisie mag spelen. ESPN zocht Dijkhuizen vlak na de wedstrijd op in de kleedkamer, waar het feestje al was begonnen. "Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is. Je gaat toch niet om een analyse vragen, hè?", vraagt de coach lachend.

"Ik denk dat we het verdienen, we zijn een waardige club. Dit is echt heel mooi", gaat Dijkhuizen verder. "Het is makkelijker om volgend seizoen in de Eredivisie te blijven dan om te promoveren uit de Keuken Kampioen Divisie, denk ik. Daarom ben ik zo enorm blij voor deze club en deze ploeg."

Het duel tussen de nummer vier en zes van de Keuken Kampioen Divisie stond ook in het teken van de ongeregeldheden. Supporters stonden tijdens de wedstrijd al op het veld, en na het allerlaatste fluitsignaal was het al helemaal raak. Ook Dijkhuizen schrok ervan. "In de eerste helft van de verlenging zat er ineens een supporter van ADO op mijn stoel", wordt hij geciteerd door NU.nl. "En die wilde niet weg. Hij keek me aan, ik vond het gewoon beangstigend."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!