Nieuws

Club van Berlusconi promoveert voor het eerst in de clubgeschiedenis naar Serie A

Club van Berlusconi promoveert voor het eerst in de clubgeschiedenis naar Serie A

29-05-2022 23:37

AC Monza heeft zondagavond geschiedenis geschreven door voor het eerst in de 112-jarige clubgeschiedenis te promoveren naar de Serie A. De club van eigenaar Silvio Berlusconi was te sterk voor Pisa in de finale van de play-offs.

Net als bij ADO Den Haag tegen Excelsior, was er in Italië ook sprake van een kraker. Monza had de heenwedstrijd tegen Pisa al met 2-1 gewonnen en leek zondag een 2-2 uit het vuur te slepen, totdat Giuseppe Mastinu namens Pisa de 3-2 maakte, waardoor er verlengd moest worden.

Monza toonde karakter en won de pot uiteindelijk nog met 4-3, door doelpunten van Luca Marrone en Christian Gytjaer. Door doelpunten van Luca Marrone en Christian Gytkjaer trok Monza, met voormalig Vitessenaar Luca Caldirola en Uruguayaans international Gaston Ramírez als bekendste namen, alsnog aan het langste eind (3-4). Dat betekent dat de club uit de stad van het bekende racecircuit volgend jaar op het hoogste niveau in Italië speelt.

Berlusconi

Er is één man die vanavond het meest gelukkig van iedereen is: Silvio Berlusconi. De inmiddels 85-jarige eigenaar nam in 2017 afscheid van AC Milan om een jaar later bij Monza in te stappen. Meteen promoveerde hij naar de Serie B. Vorig seizoen werd ook de finale van de play-offs om promotie naar de Serie A behaald, maar die finale werd toen verloren van Cittadella.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!