Nieuws

ADO-trainer Franken: Sorry dat we jullie niet hebben kunnen geven wat we wilden

ADO-trainer Franken: "Sorry dat we jullie niet hebben kunnen geven wat we wilden"

29-05-2022 23:11 Laatste update: 23:43
1

ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken stond de camera’s van ESPN emotioneel te woord na afloop van de heel zuur verloren wedstrijd tegen Excelsior. De interim-coach zag zijn ploeg halverwege de tweede helft nog met 3-0 voor staan, maar kreeg uiteindelijk niet waar hij op hoopte.

“Het spijt mij en het team dat we de supporters niet hebben kunnen geven wat we wilden”, begint Franken, die met tranen in zijn ogen spreekt. “We waren twee keer zó dichtbij.. het mocht niet zo zijn.”

De geboren Rotterdammer baalt natuurlijk stevig van het resultaat, maar maakte zich ook zorgen over de mensen die het veld op kwamen. “Ik was eerst bezorgd om mijn spelers, want ik zag dat er veel mensen het veld op kwamen.” Eén van deze spelers licht hij direct uit: Jamal Amofa, de misser van de strafschop. “Daar wilde ik meteen bij zijn en dat had even tijd nodig. Daarna besef je wel écht dat het niet gelukt is.”

Franken benadrukt dat hij van de supporters houdt, maar werd op het einde wel belemmerd om zijn taken goed uit te kunnen voeren. “Aan het eind van de wedstrijd staan ze langs het veld, daar zie je de betrokkenheid. Maar het is moeilijk om je team te blijven coachen, mensen liepen gewoon voor je neus langs”, iets wat eigenlijk niet zou moeten kunnen, maar buiten de macht van de trainer om. “Dat is iets voor de directie en de betrokkenen. Ik werd echt een aantal keer serieus belemmerd in mijn coachen”, besluit Franken, die zijn tranen niet meer kan bedwingen bij het weglopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!