Isco faalt niet vanaf de stip: middenvelder tekent voor 1-0 in El Gran Derbí

28 april - 22:00

Isco heeft Real Betis op voorsprong gezet tegen Sevilla FC. In El Gran Derbí waren er weinig kansen, maar vanaf de stip weet Isco zijn oude ploeg wel pijn te doen. Daarmee kan Real Betis voor het eerst thuis winnen van de aartsrivaal sinds 2018.

Pablo Fornals dacht de bal voor de pot te kunnen slingeren voor Real Betis, maar zijn poging werd tegen gehouden door Dodi Lukebakio. Scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinez was toch van mening dat de Belg de poging stopte met zijn arm en dus wees hij resoluut naar de stip. Isco maakte vervolgens ook geen fout.

Voor Lukebakio is het een begin van een slechte invalbeurt, want de aanvaller begon niet in de basis bij Sevilla. Isaac Romero stond naast Youssef En-Nesyri, maar na vijftien minuten moest hij al uitvallen met een blessure. Lukebakio was zijn vervanger, maar kent tot nu toe dus nog geen gelukkige invalbeurt.

Eerder was Real Betis ook al heel dichtbij de voorsprong. Na een geweldige pass van Isco leek Fornals hem voor het inschieten te hebben. Zijn poging verdween lans Ørjan Nyland, maar Sergio Ramos bleek op het laatste moment toch nog in te kunnen grijpen.