Nieuws

Kees van Wonderen niet naar Feyenoord: 'Ik neig eerder naar niet dan wel'

Kees van Wonderen niet naar Feyenoord: 'Ik neig eerder naar niet dan wel'

13 mei - 22:06

Feyenoord is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het aanstaande vertrek van Arne Slot, maar Kees van Wonderen zal deze rol niet vervullen. De huidige coach van sc Heerenveen, die binnenkort vertrekt, heeft geen interesse in een positie bij FeyenoordVoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Van Wonderen, voorheen actief bij onder andere FC Twente en Go Ahead Eagles, gaf in het programma Rondo op Ziggo Sport aan dat hij de voorkeur geeft aan uitdagingen bij clubs waar hij geen verleden heeft. "Het is aantrekkelijk om ergens te werken waar je iets kunt opbouwen", zei hij. Ondanks dat Marco van Basten suggereerde dat Feyenoord volgend seizoen een dergelijke uitdaging zou kunnen bieden, blijft Van Wonderen sceptisch: "Ik neig eerder naar niet dan wel."

De 55-jarige trainer benadrukt dat de ambitie om aan het roer te staan bij een topclub als Feyenoord ontbreekt. "Feyenoord is het allerhoogste podium van Nederland. Je moet echt voelen dat je dat wilt en er klaar voor zijn. Mijn ambitie strekt daar niet naar uit en ik voel me niet volledig voorbereid om alle aspecten van het leiden van een topclub te overzien," verklaarde Van Wonderen.