Nieuws

Rulli vertelt over rampseizoen en vertrekwens: 'Moet nadenken over de toekomst'

Rulli vertelt over rampseizoen en vertrekwens: 'Moet nadenken over de toekomst'

10 mei - 18:35 Laatste update: 21:00

Geronimo Rulli kende een teleurstellend seizoen. De doelman raakte begin dit jaar geblesseerd en raakte daardoor zijn plek onder de lat volledig kwijt. Voetbalnieuws vertelt je hoe de Argentijn zelf naar dit seizoen kijkt en wat hij vertelt over de toekomst.

Rulli kende een sterk eerste seizoen en was een vaste waarde voor Ajax. Begin dit jaar ging het mis tegen Heracles Almelo. De Argentijn liep een fikse schouderblessure op en eenmaal terug was zijn plek definitief overgenomen door Diant Ramaj.

Hoe kijkt Rulli terug op afgelopen seizoen?

Rulli stelt dat het pijn deed om zijn team zo matig te zien presteren. "Het was verschrikkelijk. Ik kon niet spelen en moest machteloos toezien hoe mijn teamgenoten afgleden naar de laatste plaats en hoe we ook voor andere prijzen niet eens in de buurt kwamen", vertelt Rulli tegenover het Algemeen Dagblad. Door de blessure van Ramaj mocht Rulli tegen Feyenoord voor het eerst weer onder de lat staan. De Rotterdammers wonnen echter met 6-0, een vernedering volgens de Argentijn. "Dit was mijn slechtste ervaring als voetballer, absoluut. Ik heb ook nog nooit in mijn leven zes goals tegen gehad."

Wat zegt Rulli over zijn toekomst bij Ajax?

Het is nog geen uitgemaakte zaak of Rulli komend seizoen ook in Amsterdam speelt. "Ik verlaat Ajax het liefst met prijzen, maar ik wil ook keepen. Als er aanbiedingen uit topcompetities komen, ga ik daarover nadenken. Het is allemaal nog ver. Ik wil eerst nog een keer genieten van de Johan Cruijff Arena en Europees voetbal afdwingen. Ik heb ook geen zin in play-offs. Al geven we natuurlijk alles als het zover komt. Ik wil in juni naar de Copa America. Daarna is er genoeg tijd om te praten en te kijken hoe Ajax en ik onze pijn kunnen beëindigen."