Nieuws

Mogelijke problemen in Italië: Atalanta - Fiorentina kan niet ingehaald worden

Mogelijke problemen in Italië: Atalanta - Fiorentina kan niet ingehaald worden

10 mei - 17:05 Laatste update: 17:05

De wedstrijd Atalanta - Fiorentina zorgt voor veel problemen in Italië. Door het overvulle programma van beide ploegen na het behalen van hun Europese successen is er geen inhaaldatum voor juni beschikbaar. Hoe zit het probleem precies in elkaar? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Het gaat goed met het Italiaanse voetbal. Na de Champions League-finale van Inter vorig seizoen is het Atalanta Bergamo en Fiorentina gelukt om in de finale van de Europa League en Conference League te komen. Voor La Viola is het zelfs de tweede keer op een rij. Tijdens de vorige editie bleek West Ham United in de finale net iets te sterk. Hoewel de prestaties fantastisch zijn is er wel een probleem. Beide ploegen moeten nog een duel tegen elkaar inhalen, maar er kan voor 1 juni geen beschikbare datum gevonden worden. Die datum valt dan weer buiten het Serie A-seizoen.

Waarom kan Atalanta - Fiorentina niet op tijd ingehaald worden?

Er zijn nog drie speelrondes te spelen in de Italiaanse voetbalcompetitie. Fiorentina speelt nog tegen Monza, Napoli en Cagliari, terwijl Atalanta het nog opneemt tegen AS Roma, Lecce en Torino. Ook speelt La Dea naast een Europese finale nog in de finale van de Coppa Italia. Die zal op 15 mei plaatsvinden. Daarnaast zijn er dus de finales van de Europese toernooien. De Europa League-finale zal in Dublin op 25 mei plaatsvinden, terwijl de Conference League-finale in Athene op 29 mei is.

Door het overvolle schema van beide teams kan er niet meer in de maand mei gevoetbald worden. De laatste speeldag van de Serie A staat op 25 mei en de strijd om de Europese tickets is ongelofelijk spannend. Juventus, Bologna, Atalanta, AS Roma, Lazio, Napoli en Fiorentina weten allemaal nog niet waar zij aan toe zijn en dus kan de inhaalwedstrijd van groot belang zijn op de verdeling van die tickets.

Welke gevolgen heeft dit voor Serie A?

Net als in Nederland moet er op de laatste speeldag van de Serie A op alle velden ter gelijke tijd afgetrapt worden. Dit geldt ook voor de speelronde ervoor. Die tijd is bepaald op 18.30 uur en is er om het verloop van de competitie zo eerlijk mogelijk te laten doen. Echter, omdat Atalanta - Fiorentina nog ingehaald moet worden en dat niet meer kan in de maand mei, is er een kans dat één of misschien beide ploegen van de resultaten gebruik kunnen maken om zo hun resultaat zo goed mogelijk af te kunnen stellen. Om dit tegen te gaan is de Italiaanse voetbalbond in conclaaf gegaan, maar er is nog altijd geen oplossing gevonden.

Waarom was de wedstrijd uitgesteld?

De rede voor uitstel van het duel tussen Fiorentina en Atalanta kwam als een schok. Kort voor La Viola en La Dea zouden beginnen werd algemeen directeur van Fiorentina Joe Barone afgevoerd met een ambulance. De Italiaan moest met spoed naar het ziekenhuis, want de 57-jarige had een hartaanval gekregen. De wedstrijd in Bergamo werd uitgesteld en enkele dagen na het incident overleed Barone. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!