Nieuws

Wat zegt Ten Hag over zijn mogelijke ontslag bij Manchester United?

Wat zegt Ten Hag over zijn mogelijke ontslag bij Manchester United?

10 mei - 16:10

Erik ten Hag is in zijn hoofd nog niet bezig met een mogelijk ontslag bij Manchester United. De manager van The Red Devils staat onder grote druk in Engeland, maar zelf is hij nog altijd zeer strijdvaardig. Wat zegt Ten Hag zelf? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Na de 4-0 nederlaag op bezoek bij Crystal Palace heeft Ten Hag het zwaar te voorduren in de Engelse media. Verschillende mediums roepen om zijn ontslag en verschillende oud-voetballers spreken zich uit. Komend weekend staat voor Manchester United het duel met Arsenal op het programma. De kans is nog altijd aanwezig dat het winnen van de FA Cup de enige manier is waarop United zich voor Europa kan kwalificeren. Tijdens zijn persconferentie werd Ten Hag wederom stevig aan de tand gevoeld door de Engelse media.

Wat zegt Ten Hag over een mogelijk ontslag?

'Deze vraag moet je stellen aan de eigenaren, niet aan mij. Ik ben de manager en moet de antwoorden geven, dat is mijn verantwoordelijkheid. Ik werk aan het verbeteren en ontwikkelen van mijn team, dat is mijn taak hier', aldus de Nederlander. 'Ik denk dat de eigenaren gezond verstand hebben. Zij zien ook dat we dit seizoen 32 keer met een andere verdediging hebben gespeeld, dat we met dertien verschillende centrale duo's hebben gespeeld en geen linksback hebben. Zij weten ook dat dit invloed heeft op de resultaten.'

Een van de weinige hoogtepunten van het seizoen van Manchester United moet nog komen. De FA Cup-finale op Wembley werd wederom gehaald en net als vorig seizoen is Manchester City de tegenstander. Ten Hag krijgt de kans om revanche te halen, want vorig seizoen verloor United. 'Dit is een enorme wedstrijd en we zijn blij om die te kunnen spelen, zodat we een hoogtepunt kunnen bereiken. Natuurlijk zijn we niet blij, maar we weten de redenen waarom we slecht presteren in de competitie. Dat zijn de blessures. Ik ben een realistisch persoon en denk dat geen enkel team goed zal presteren met zoveel blessures.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!