Nieuws

PSV presenteert uitshirt 2024/2025: 'Verwijzing naar het testbeeld van Philips'

PSV presenteert uitshirt 2024/2025: 'Verwijzing naar het testbeeld van Philips'

10 mei - 10:10 Laatste update: 10:10

PSV presenteert als eerste Nederlandse club hun uitshirt voor het seizoen 2024/2025. Het shirt zal geheel zwart zijn en enige felle kleuren bevatten. Daarmee verwijst het shirt naar het testbeeld van Philips.

De Eindhovenaren bewijzen met hun uitshirt voor volgend seizoen dus een eer aan Philips. 'Televisie-uitzendingen zijn niet meer weg te denken uit het moderne voetbal', valt te lezen op de clubwebsite. 'Het maakt een duel groter dan het stadion en geeft fans de kans wedstrijden te volgen door heel Europa en daarbuiten. Wat nu vanzelfsprekend is, was ooit evolutionair. Een innovatie die, zoals wel vaker, werd gestuwd vanuit Eindhoven. Met de allereerste uitzending van een voetbalwedstrijd, gaven zij kleur aan voetbal op TV. En die wedstrijd? Die werd gespeeld tussen PSV en Eindhoven.'

Het testbeeld van een oude televisie moet dus voorgesteld worden door de felle kleuren op het shirt. 'Het uittenue voor 2024-2025 is gebaseerd op het testbeeld, dat een iconische status in de TV-geschiedenis verwierf. Tegelijkertijd kijken Puma en PSV met het design naar de toekomst en naar de nieuwe generatie. De innoveerders van de toekomst.'

PSV zal het shirt niet lang in de kast laten hangen, want de eerstvolgende wedstrijd in de Eredivisie dragen de Eindhovenaren hun nieuwe tenue al. Op bezoek bij Fortuna Sittard zal de bal om 14.30 uur gaan rollen en PSV zal dan voor het eerst te zien zijn in hun nieuwe shirt.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!