Nieuws

De Jong open voor terugkeer bij Oranje: 'Bereid te luisteren naar wat Koeman zegt'

De Jong open voor terugkeer bij Oranje: 'Bereid te luisteren naar wat Koeman zegt'

7 mei - 09:22

Luuk de Jong sluit een eventuele deelname aan het EK 2024 met het Nederlands elftal niet uit. De spits van PSV lijkt bereid te luisteren als bondscoach Ronald Koeman belt, zo vertelt hij tijdens een interview met TrouwVoetbalNieuws.nl zet zijn belangrijkste citaten voor je op een rij.

De Jong stopte vorig jaar als international, maar hij verkeert in uitstekende vorm. Hij leidde PSV naar het landskampioenschap en is op koers om topscorer van de Eredivisie te worden. Hoewel Koeman zijn terugkeer bij Oranje drie maanden geleden nog een 'gepasseerd station' noemde, wordt De Jong nu weer regelmatig genoemd als optie voor de spitspositie.

"Ik verwacht niet dat hij mij gaat bellen, maar als hij dat wel doet?", reageerde De Jong in een interview met Trouw op de vraag of Koeman contact zal zoeken. Lachend voegde hij eraan toe: "Dan moet ik even luisteren wat hij zegt. Ik heb mijn vakantie namelijk al geboekt."

De Jong is blij dat hij het hele seizoen fit is gebleven. "Bij veel internationals zie je dat ze op een gegeven moment toch pijntjes of blessures krijgen. Ik weet niet of er een direct verband is, maar ik heb die beslissing ook genomen om extra rust te pakken en te herstellen voor het volgende blok van veel wedstrijden. Dat heb ik goed onder controle."