Nieuws

Op naar de finale: zo vaak wonnen Dortmund en PSG de Champions League

Op naar de finale: zo vaak wonnen Dortmund en PSG de Champions League

7 mei - 08:30

Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain hebben een rijke geschiedenis in de Champions League. Hoewel beide clubs bekend staan om hun aanvallende voetbal, is er een groot verschil in hun prestaties op het hoogste Europese podium.

Borussia Dortmund - één keer

Borussia Dortmund daarentegen heeft de Champions League één keer gewonnen. In het seizoen 1996-97 bereikte Dortmund zijn eerste Europese bekerfinale. In een memorabele wedstrijd in het Olympiastadion in München, nam Dortmund het op tegen de houder van de titel, Juventus. Karl-Heinz Riedle zette Dortmund op voorsprong en maakte later de tweede met een krachtige kopbal. In de tweede helft scoorde Alessandro Del Piero voor Juventus. Vervolgens maakte de jonge invaller Lars Ricken een prachtig doelpunt, slechts 16 seconden nadat hij het veld betrad. Dortmund won de wedstrijd met 3-1.

Dortmund bereikte opnieuw de finale in 2013, maar verloor met 1-2 van Bayern München.

Paris Saint-Germain - Nog nooit

Paris Saint-Germain heeft de Champions League nog nooit weten te winnen. De Franse club stond één keer in de finale, in 2020, toen PSG met 0-1 verloor van Bayern München. In die wedstrijd scoorde voormalig PSG-speler Kingsley Coman het enige doelpunt.