Nieuws

Wie is Kjell Wätjen, het talent dat het duel met PSG mist door een bizarre reden?

Wie is Kjell Wätjen, het talent dat het duel met PSG mist door een bizarre reden?

7 mei - 07:15

Kjell Wätjen heeft zichzelf op de kaart gezet als een van de meest getalenteerde spelers uit de clubacademie van Dortmund. Na zijn debuut tegen Augsburg staat het duel met PSG in de halve finale van de Champions League te wachten, maar dit duel moet dit talent door een hele opvallende reden aan zich voorbij laten gaan. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom het talent de wedstrijd mist.

Kjell Wätjen, geboren op 16 februari 2006 in Duitsland, is een veelbelovend talent bij Borussia Dortmund. Met een indrukwekkende lengte van 1,80 meter speelt hij als middenvelder en heeft hij al deelgenomen aan het nationale jeugdteam van Duitsland. Wätjen is 18 jaar oud en heeft onlangs zijn eerste professionele contract getekend bij Dortmund tot 2028.

Carrière en prestaties van Kjell Wätjen

Wätjen begon zijn voetbalreis bij de U10 van Borussia Dortmund en heeft sindsdien de rangen van de jeugdteams doorlopen. Hij werd vooral bekend toen hij met Duitsland het UEFA U17 Europees Kampioenschap won in 2023, samen met andere talenten van de Dortmund-academie zoals Paris Brunner, Almugera Kabar en Charles Herrmann. Wätjen scoorde in dat toernooi een doelpunt en maakte vier optredens.

Sinds het wintertrainingskamp van 2024 traint Wätjen met het eerste elftal van Dortmund. Hij heeft al op de bank gezeten bij wedstrijden tegen Heidenheim en in de UEFA Champions League tegen PSV Eindhoven. In de UEFA Youth League heeft hij acht optredens gemaakt, en in de U19 Bundesliga heeft hij zes doelpunten gescoord in 24 wedstrijden.

Speelstijl en kwaliteiten van Kjell Wätjen

Wätjen wordt vergeleken met Felix Nmecha, een van Dortmunds spelers. Ondanks zijn lengte beweegt hij soepel over het veld, met lange benen en een indrukwekkende pas. Als een echte box-to-box middenvelder is hij altijd in beweging en weet hij ruimte te vinden in de aanval, wat hem een perfecte middenvelder maakt voor het spel van Borussia Dortmund.

Waarom Kjell Wätjen niet speelt tegen PSG?

Kjell Wätjen, het veelbelovende talent van Borussia Dortmund, mist helaas de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain vanwege een belangrijk eindexamen. Na zijn indrukwekkende debuut tegen Augsburg, waar hij met een schitterende assist zijn kwaliteiten liet zien, zal Wätjen nu een wiskunde-examen afleggen in plaats van te strijden tegen sterspelers als Kylian Mbappé.

Coach Edin Terzić legde uit dat de afwezigheid van Wätjen te wijten is aan zijn schoolverplichtingen. "Hij had veel goede momenten, maar helaas zal hij ons dinsdag niet ter beschikking staan omdat hij zijn eindexamen moet maken." Voor Wätjen, die opgroeide in Gevelsberg, is het behalen van zijn diploma net zo belangrijk als zijn voetbalcarrière.

Wat zegt men over Kjell Wätjen

Dortmund-coach Edin Terzić en sportdirecteur Sebastian Kehl zijn vol lof over Wätjen's ontwikkeling. "Kjell is bij ons omdat hij goed is", zei Terzić. "Hij heeft zich door zijn geweldige prestaties in het U19-team naar de professionele ploeg gewerkt", voegde Kehl eraan toe. Zijn teamgenoot Marco Reus prees Wätjen ook. "Hij is gewoon een geweldige voetballer."