Reactie

Schreuder reageert op geruchten: 'Lastig om nee te zeggen tegen Feyenoord'

Schreuder reageert op geruchten: 'Lastig om nee te zeggen tegen Feyenoord'

6 mei - 21:30 Laatste update: 22:23

Dick Schreuder, voormalig trainer van PEC Zwolle, behaalde zondag het kampioenschap met het Spaanse Castellón CD. In een interview met het Algemeen Dagblad geeft hij aan hoe moeilijk het is om 'nee' te zeggen tegen een topclub als Feyenoord. Schreuder wordt genoemd als mogelijke opvolger van Arne Slot, die op het punt staat om naar Liverpool te vertrekken.

"Het is natuurlijk heel lastig om nee tegen Feyenoord te zeggen," zegt Schreuder. "Maar dat geldt voor elke top 3-club in Nederland." Schreuder werd feestelijk onthaald na de titel. "Het was me wel even een feestje, zondagavond, nadat we kampioen waren geworden. Niet normaal hoeveel fans voor het stadion stonden, en verderop in de straat."

Schreuder was onder de indruk van de feestvierende fans. "Geweldig natuurlijk. Ze werden helemaal wild. Net als de 5000 fans die waren meegereisd naar Murcia." Hij bleef echter nuchter over de emotie van het moment. "Ik ben vrij nuchter, ook in dit soort dingen."

'Op dit moment is het allemaal niet aan de orde'
Schreuder richt zich op het behouden van Castellón in de Segunda Division, ondanks geruchten over een mogelijke overgang naar Feyenoord. Hij zegt: "Dat is natuurlijk heel lastig. Maar dat geldt voor elke top 3-club in Nederland. Of welke club dan ook. En wat komt, dat komt. Maar op dit moment is het allemaal niet aan de orde. Daarom gaan we hier nog eerst rustig door."

Naast zijn kampioenschap met Castellón heeft Schreuder nog andere doelen. "Naast dat er nog drie duels te gaan zijn, spelen we nog voor de Supercup tegen de kampioen uit de andere poule. Dat kan weleens Deportivo La Coruña zijn. Heel belangrijk, is ook weer een prijs. Dan zien we wel wat er gebeurt."