Transfernieuws

Gerucht uit Spanje: 'AZ, Ajax én Feyenoord geïnteresseerd in jonge Barça-spits'

Gerucht uit Spanje: 'AZ, Ajax én Feyenoord geïnteresseerd in jonge Barça-spits'

6 mei - 20:23 Laatste update: 20:37

AZ, Ajax en Feyenoord zouden allemaal geïnteresseerd zijn in Pau Víctor, de spits van FC Barcelona B. Víctor speelt momenteel op huurbasis bij het beloftenelftal van Barça, want hij is officieel nog eigendom van Girona FC. Barcelona heeft een optie om hem voor drie miljoen euro over te nemen.

Victor heeft al zeventien doelpunten gemaakt, waarmee hij topscorer is in de Primera Federación, het derde niveau van Spanje. De spits heeft de aandacht getrokken van meerdere Europese clubs. Zijn situatie doet denken aan Ferran Jutglà, een voormalig Barça B-speler die succesvol werd bij Club Brugge, wat verklaart waarom er veel buitenlandse clubs zijn die bij FC Barcelona op zoek gaan naar talenten voor nu en de toekomst.

In Nederland zijn volgens Diario SPORT AZ, Ajax en Feyenoord geïnteresseerd, waarbij AZ zelfs al geïnformeerd zou hebben naar de aanvaller. Víctor zelf zou graag bij Barcelona B willen blijven als ze promoveren naar het tweede niveau, maar er wordt ook gekeken naar andere mogelijkheden, waaronder de verkoop van de speler.

Het doorgaans goed geïnformeerde X-account Feyenoord Transfermarkt gaf als reactie op het gerucht over de interesse van Feyenoord een kruis, wat kan betekenen dat het niet klopt. In Spanje zijn er ook meerdere geïnteresseerde clubs, maar met minder financiële mogelijkheden.