Transfernieuws

Bevestiging: West Ham neemt afscheid van winnende Conference League-coach Moyes

Bevestiging: West Ham neemt afscheid van winnende Conference League-coach Moyes

6 mei - 19:33

David Moyes verlaat West Ham United na het huidige seizoen. Dat heeft de Londense club officieel bevestigd. De club heeft al een opvolger op het oog, namelijk Julen Lopetegui, zo melden diverse Engelse media.

Moyes trad in december 2019 aan als manager van West Ham en kende groot succes door de Conference League in 2023 te winnen. Hij werkte eerder bij Sunderland, Real Sociedad, Manchester United, Everton en Preston North End. Vooral bij Everton was hij ruim tien jaar succesvol.

Lopetegui zou inmiddels een mondeling akkoord hebben met West Ham over een contract. Hij heeft aanbiedingen van onder andere Bayern München afgeslagen en richt zijn zinnen op de Londense club.

In een verklaring laat de club weten dat Moyes 'in wederzijds overleg' vertrekt aan het einde van het seizoen. Voorzitter David Sullivan prees Moyes. "David heeft een periode van grote vooruitgang en succes gebracht. We zijn zeer dankbaar voor zijn harde werk, toewijding en professionaliteit. Hij verlaat de club met ons grootste respect en beste wensen."

Moyes liet zelf ook van zich horen. "Ik heb vier en een half geweldige jaren gehad bij West Ham en de club is sterker dan toen ik in 2019 terugkwam. Ik wil de spelers, de staf, de fans en iedereen bij West Ham het beste wensen."