Nieuws

'Potter bindt wat in qua eisen, kansen voor Ajax nemen meer en meer toe'

'Potter bindt wat in qua eisen, kansen voor Ajax nemen meer en meer toe'

6 mei - 17:27

Graham Potter en Ajax lijken wat meer naar elkaar toe te groeien in de onderhandelingen. Volgens De Telegraaf schijnt de Engelse trainer 'wat in te binden qua eisen', aldus journalist Mike Verweij in Kick-Off, de podcast van de krant.

Ajax zou al met een aanbod bij Potter hebben aangeklopt, maar dat werd al naar de prullenbak verwezen. Naar verwachting gaan de Amsterdammers deze week doorpakken en volgens de ochtendkrant nemen de kansen wat toe.

"Potter schijnt wat in te binden qua eisen", begint de journalist, die vervolgens wat meer duiding geeft over de salariseisen. "Salaris is sowieso geen probleem heb ik begrepen. Aanvankelijk was het zo, dat is een Engelse traditie, dat een manager één pond meer verdient dan de best betaalde speler. Er is inmiddels wel duidelijkheid dat dit niet kan en gaat."

Volgens vrijwel alle toonaangevende media is Potter niet de enige naam op de lijst van Ajax, maar hij is wel de nummer één. "Zoals beschreven in de krant (van zaterdag, red.) is hij echt een van de twee opties. Er wordt nu op twee borden geschaakt. Ik denk dat Potter uiteindelijk wel de grootste kans heeft. Als ze die kunnen halen, zullen ze hem halen. Anders schakelen ze door naar Farioli (trainer van OGC Nice, red.)."