Nieuws

Twente klopt op de deur van het miljoenenbal: wie zijn de mogelijke tegenstanders?

Twente klopt op de deur van het miljoenenbal: wie zijn de mogelijke tegenstanders?

1 mei - 09:40
1

In een direct duel kan FC Twente zich kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. Het gat tussen beide is vijf punten en dus hebben De Tukkers nog altijd de beste papieren. Wie kunnen zij mogelijk treffen in hun eerste voorronde? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

In het seizoen 2010/2011 speelde FC Twente voor het laatst in de Champions League. Het seizoen na het eerste kampioenschap van de club kwamen de Enschedeërs in een poule met Internazionale, Tottenham Hotspur en Werder Bremen. Sindsdien beleefde de club vooral veel dieptepunten, met de degradatie als negatief record. Dit seizoen onder Joseph Oosting is de ploeg de nummer drie van Nederland en met nog drie wedstrijden te gaan kan de ploeg zich verzekeren van de voorrondes van de Champions League.

Welke tegenstanders kan FC Twente mogelijk treffen?

Mocht FC Twente derde blijven in de Eredivisie, zal de ploeg in de derde voorronde van het miljoenenbal instromen. Mogelijke tegenstanders die de ploeg kan treffen zijn voor het merendeel nummers twee uit omliggende competities. De runners-up van Portugal, Schotland en België stromen in de derde voorronde in, maar ook de nummer vier van Frankrijk en daarnaast komen ook nog de winnaars uit de tweede voorronde erbij. Als Twente de voorrondes haalt zal het een ongeplaatste status hebben en dus een sterkere tegenstander loten.

Bij de huidige stand van zaken in omliggende competities zijn dit de mogelijke tegenstanders:

Benfica
Rangers FC
Club Brugge, Anderlecht of Union Saint-Gilloise
OSC Lille, AS Monaco, Stade Brest of OGC Nice
Fenerbahce
Slavia Praag
RB Salzburg
FC Lugano
Dynamo Kiev
Partizan Belgrado

Wanneer is de derde voorronde van de Champions League?

De loting voor de derde voorronde is op 22 juli 2024. Mocht FC Twente de derde plek in het bezit houden, dan weet het vanaf die datum de route naar de play-offs van de Champions League. De wedstrijden in de derde voorronde worden gespeeld op 6, 7 en 13 augustus.