Nieuws

Marijn Beuker doet boekje open: aan deze eisen moet de nieuwe Ajax-trainer voldoen

Marijn Beuker doet boekje open: aan deze eisen moet de nieuwe Ajax-trainer voldoen

1 mei - 08:00
1

Marijn Beuker, de directeur voetbal bij Ajax, heeft in een interview met Voetbal International uitgebreid gesproken over de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Dit is volgens hem de meest cruciale beslissing voor de club deze zomer. Aan welke eisen moet de nieuwe Ajax-trainer voldoen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

John van 't Schip zal na dit seizoen stoppen als hoofdtrainer bij Ajax en doorgaan in een andere rol binnen de club. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend, maar het profiel is duidelijk: iemand met een heldere visie die dit kan omzetten op het veld. "We zoeken een oefenmeester die zowel het team als de individuele spelers kan ontwikkelen", vertelt Beuker.

Beuker, die samenwerkt met adviseur Louis van Gaal en Kelvin de Lang, benadrukt de behoefte aan een trainer die stabiliteit kan brengen. "We hadden ook kunnen kiezen voor een risicovolle optie, bijvoorbeeld een trainer die voor het eerst op eigen benen gaat staan als hoofdcoach. Alleen kiezen we nu voor stabiliteit. Dus zoeken we idealiter een ervaren trainer", aldus Beuker. Over de mogelijkheid van een buitenlandse trainer is hij duidelijk. "Ja, want het is kwaliteit boven nationaliteit. Natuurlijk heeft het altijd je voorkeur om een Nederlandse trainer te hebben, maar als dat niet kan, dan gaat kwaliteit boven alles."

De visie van Louis van Gaal speelt een adviserende rol in deze besluitvorming. Van Gaal, die nu van zijn pensioen geniet, heeft duidelijke ideeën over het gewenste profiel. "Een coach die vergelijkbaar is met Louis: dat is wat we zoeken", legt Beuker uit, refererend aan de hoge standaard die de club nastreeft.