Done Deal

Witte rook: FC Porto trekt portemonnee en neemt Ajax-huurling definitief over

Witte rook: FC Porto trekt portemonnee en neemt Ajax-huurling definitief over

23 april - 20:01 Laatste update: 20:19
1

FC Porto heeft Francisco Conceição definitief over van Ajax, zo maakt de club dinsdagavond zelf bekend. Afgelopen zomer hadden de Portugezen een optie-tot-koop in de huurdeal met Ajax opgenomen en deze nu geactiveerd. Naar verluidt kunnen de Amsterdammers zo de nodige miljoenen bijschrijven.

Twee jaar geleden maakte Conceição nog de overstap van FC Porto naar Ajax voor een bedrag van vijf miljoen euro. Na een periode in Nederland besloot Ajax hem aan het begin van dit seizoen terug te sturen naar Porto, waar hij onder leiding van zijn vader Sérgio genoeg indruk maakte om een definitieve overgang te rechtvaardigen. In totaal kwam Conceição 38 keer in actie voor Porto, waarin hij zeven keer het net wist te vinden én assists wist af te leveren. De 1-voudig international heeft nu tot medio 2029 getekend bij zijn club.

Bij Ajax was zijn speeltijd beperkt. Zo scoorde hij slechts één keer in een Champions League-duel tegen Rangers FC en verscheen in negentien Eredivisie-wedstrijden op het veld, waarvan slechts vier als basisspeler. Voor Jong Ajax was hij productiever met vijf doelpunten in zeven optredens. De transfer levert Ajax een bedrag van tien miljoen euro op, een significante winst ten opzichte van de initiële investering.