Breaking news

Update: dit communiceert FC Barcelona over de ernst van de blessure van De Jong

Update: dit communiceert FC Barcelona over de ernst van de blessure van De Jong

22 april - 14:21 Laatste update: 14:19

Frenkie de Jong zal de rest van het seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder raakte geblesseerd aan zijn enkel tegen Real Madrid. Hij moest het veld in tranen per brancard verlaten.

Volgens de Spaanse krant Marca heeft De Jong dit seizoen zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona gespeeld. 'Frenkie de Jong , middenvelder van FC Barcelona, ​​zal een tijdje van het veld moeten', schrijft de krant. 'Door zijn blessure is de speler van Barça voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Toch zal de evolutie van de blessure bepalend zijn voor zijn beschikbaarheid; hij zal de rest van het seizoen 100% missen.'

Daarmee lijkt het EK voor De Jong ook in gevaar te gaan komen. Hij mist sowieso volgens Marca de duels met: Valencia, Girona, Real Sociedad, Almería, Rayo Vallecano en Sevilla. De laatste speeldag, de dag waarop FC Barcelona Sevilla treft is op 26 mei. Minder dan één maand later staat de eerste EK wedstrijd op het programma voor Nederland en dus kan bondscoach Ronald Koeman echt rekening gaan houden met het gemis van De Jong.

Het is niet de eerste keer dat de middenvelder van FC Barcelona te maken heeft met een enkelblessure. Hij speelde dit seizoen twintig wedstrijden in La Liga, maar moest al tien wedstrijden aan zich voorbij laten gaan met dezelfde blessure. In speelronde zes kreeg De Jong voor het eerst last van zijn enkel, maar ook tegen Athletic Bilbao liep hij tegen de blessure aan.

Update: FC Barcelona heeft een update gegeven rondom de blessure van Frenkie de Jong. De Catalanen melden dat de Oranje-international een verstuikte enkel heeft opgelopen en dat hij er voorlopig uit is. Barça rept niet van einde seizoen, het herstel moet uitwijzen hoe lang De Jong aan de kant staat.